4 țări magnifice care îți vor oferi cea mai ieftină vacanță – și România este pe listă!

Fiecare călătorie în străinătate oferă numeroase emoții și impresii noi, dar suntem adesea reținuti de gândurile cu privire la bani deoarece o călători se crede a fi un lux.

Noi te invităm să iei în considerare țările care oferă petrecerea timpului liber și odihna incredibilă fără a te face să îți golești portofelul.

 

1. România

Cazare: de la 6€ (pensiune); de la 11€ (hotel)

Alimente: de la 3€

Transport: de la 0,34€

România este locul în care se întâlnesc realitatea și basmele. Sunt atât de multe lucruri de explorat: Peștera Scarișoara, Parcul Astra, Drumul Transfăgărășan, Castelul Peleș, Cimitirul Vesel, vulcanii noroioși și multe altele!

Când vii aici cu avionul sau cu mașina de la Chișinău, vei fi uimit de peisajele magnifice, de arhitectura pitorească și de prețurile accesibile.

Cazarea poate varia în funcție de oraș. În pensiuni, prețurile încep de la 6 euro și de la 11 euro în hoteluri. Poți de asemenea să stai într-un mini-bungalou de la mare de la 8 €.

Delicioasa musaca, ciorba și alte mâncăruri sunt servite în cafenelele în aer liber unde vei cheltui maximum 3€ sau 5€ dacă dorești să mănânci la o cafenea obișnuită.

Laptele, pâinea, orezul, pieptul de pui și brânza te vor costa aproximativ 9€ – 11€. Costurile publice de transport terestru costă 0,34€, iar un permis de călătorie cu metroul pentru o zi costă 1,1€ în București.

 

2. Laos

Cazare: de la 4€ (pensiune); de la €9 (hotel)

Alimente: de la 2€

Transport: de la 2€

Această țară de smarald este renumită pentru că este foarte exotică. Este o opțiune minunată pentru cei care doresc să facă ecoturism accesibil în jungla Bokeo, pe platoul Bolaven și pe râuri pitorești, munți și cascade.

De exemplu, vei cheltui 9,5€ pentru o călătorie de 8 ore cu caiacul în peșterile din Vang Vieng. Este ușor să găsești o pensiune, de obicei pornind de la 4€ sau un hotel care începe de la 9€.

De asemenea, meniul este foarte diferit: cartofi cu carne (2€), clătite (de la 1€), supe de creveți (3€), iaurt (0,5€), banane (0,5€ pentru 1,5 kg).

Un autobuz între orașe costă €4-20, bicicletele sunt oferite pentru €6 pe zi și poți de asemenea închiria un tuk-tuk.

 

3. Portugalia

Cazare: de la 8€ (pensiune); de la €16 (hotel)

Alimente: de la 4€

Transport: de la 1,85€

Totul este posibil în magnifica Portugalie: plimbări pe frumoasele plaje, călărie în Madeira, degustare de vinuri în Alto Douro, minunatul Palat Pena, întâlnirea cu balene lângă Azore și multe altele!

Poți închiria o cameră într-o pensiune (de la 8€), un hotel (de la 16€) sau o casă în apropierea mării. Cele mai populare feluri de mâncare sunt codul cu legume Bacalao (€3 – €4), pește la grătar (€2) și chiflele fierbinți cu umpluturi.

Mâncarea într-o cafenea costă aproximativ 11€ pentru două persoane. De asemenea, poți găti o cină grozavă dacă vei cumpăra carne de vită (€7) sau pui (6€), creveți (€9- € 1), midii (€2,5), brânză (de la 5€) ).

Și dacă dorești să vizitezi gratuit muzeele Lisabonei, să obții reduceri în magazine și să eviți să plătești pentru transport, poți cumpăra un card Lisabona.

 

4. Bulgaria

Cazare: de la 7€ (pensiune); de la €15 (hotel)

Alimente: de la 2€

Transport: de la 0,51€

Bulgaria te așteaptă să vizitezi stațiunile de pe litoral: Nisipurile de Aur, Nessebar, Sozopol, Sunny Beach și multe altele. Vei fi inspirați de Lacurile Șapte Rila, de Rockul Belogradchik, de Valea Trandafirului și de Vechiul Melnik.

Pensiunile sunt destul de ieftine acolo (de la 7€). Dacă dorești să stai într-un hotel de la mare, prețurile încep de la 8€. În capitalul țării, prețurile încep de la 15€, iar un bungalou va costa aproximativ 12€.

Ia masa într-un restaurant pentru 4€, mănâncă micul dejun într-o cafenea pentru 1,5€ și plătește 10€ pentru masa de prânz pentru două persoane în Mehana.

Vei plăti €12- €14 pentru pâine, brânză, cartofi, carne de pui, fructe și vin, dacă iei totul pe piață. Transportul public costă 0,51€ și între 1 și 3,5€ între orașe.