5 lucruri pe care ți-ai fi dorit să le știi atunci când erai adolescent

Cu toții am fost adolescenți și am avut aceleași probleme, dar atunci eram destul de siguri că problemele noastre erau unice și că nu era nimeni în întreaga lume care să ne înțeleagă.

Asta bineînțeles cu excepția acelui băiat drăguț care ne-a făcut să suspinăm: „Oh, Doamne! S-a uitat la mine și a zâmbit! Îl iubesc!”

S-a dovedit totuși că băiatul acela era un ticălos și de fapt erau alți mulți oameni drăguți și înțelepți în jurul nostru. Citește și tu mai jos care sunt cele mai importante lucruri pe care orice adolescent ar trebui să le știe.

 

1. Eșecul ar putea fi cel mai bun lucru care ți se întâmplă

Când facem greșeli și avem eșecuri, mereu ne jenăm, dar lucrurile bune sunt că poți învăța multe din greșelile tale. Este mai bine să fii un adolescent care încearcă, dar face greșeli decât un adult care nu reușește.

Adulții nu reușesc, de asemenea, de multe ori chiar și cel mai important lucru este să înveți cât poți din eșecurile tale pentru a afla cum să le transformi în punctele tale forte.

 

2. Învață să ai grijă de tine mai întâi

Nu, nu e vorba de a fi egoist, este vorba de ajutor. Nu poți să ajuți și să ai grijă de alți oameni dacă nu știi cum să ai grijă de tine.

Învață să îți setezi anumite limite, să elimini negativitatea, să meditezi, să îți reîncarci nivelul de energie, să filtrezi oamenii, să utilizezi protecție solară și să bei suficientă apă.

Starea sănătoasă, fericită și atractivă ajută la construirea încrederii și la atragerea oamenilor.

 

3. Adolescenții „tari” nu sunt de fapt chiar așa

Majoritatea băieților și fetelor populare din liceu nu sunt chiar așa de cool. Comportamentul lor este mai degrabă un mecanism de apărare și credem noi că sunt la fel de frustrați de a fi adolescenți ca și tine.

Dacă frumusețea unei fete înflorește în anii ei de liceu, există o șansă destul de mare că se va estompa odată cu vârsta de 30 de ani.

În acest moment, toți tocilarii și ciudații vor câștiga încredere și vor arăta tuturor care sunt adevăratele „regine ale balului”.

 

4. Liceul și facultatea sunt supraestimate

Hai să înțelegem ceva de la început: educația este importantă, dar accentul pus pe note și taxe imense pentru facultate ar putea să nu fie.

Dacă nu vrei să fii un om de știință sau doctor, nu ai nevoie de doctoratul acela. Încearcă să îți petreci timpul și banii pe ceva ce îți place și pe ceva la care ești bun.

Chiar dacă nu reușești, există șansa să știi ce să faci cu viața ta și să continui să studiezi ceva de care ai nevoie.

 

5. Vor exista și alți oameni

Vei trece peste indiferent dacă este vorba de o relație sau o prietenie care s-a încheiat; viața continuă și vei trece peste orice problemă.

Chiar dacă nu s-a terminat plăcut, trebuie să îi fii recunoscător acelei persoane pentru că a făcut parte din viața ta și apoi lasă lucrurile să treacă.

Într-o zi îți vei da seama că oamenii vin și pleacă și nu are nimic de-a face cu faptul că ești o persoană bună sau rea. Este pur și simplu viața care se schimbă alături de oamenii din jurul nostru.